Usein kysytyt kysymykset

Kauanko seikkailuun pitäisi varata aikaa?
Ryhmäkoosta riippuen seikkailuun on hyvä varata aikaa noin kaksi tuntia. Kun olet ostanut lipun ja saanut varusteet sekä opastuksen niiden pukemiseen käyt läpi testiradan, jonka suorittaminen koulutuksineen vie aikaa noin 15-20 minuuttia. Sitten oletkin valmis lähtemään varsinaisille radoille. Seikkailuaikaa jokaisella on enintään 3 tuntia, jonka jälkeen varusteet luovutetaan eteenpäin seuraavalle seikkailijalle
Pitääkö seikkailuun varata aika vai voiko vain tulla paikalle?
Aikaa ei tarvitse varata. Yli 10 hengen ryhmät voivat tehdä varauksen, jolloin varaamme kiipeilyvarusteet käyttöönne.
Pitääkö seikkailemaan tulijalla olla kiipeilykokemusta?
Ei tarvitse. Varusteiden käytön oppii helposti. Henkilökunta opastaa kaikki asiakkaat käyttämään kiipeilyvarusteita ennen radoille menoa. Lisäksi ennen muille kiipeilyradoille pääsyä jokaisen asiakkaan pitää osoittaa harjoitusradalla, että osaa käyttää välineitä.
Onko radoilla kiipeily turvallista?
Kaikkeen kiipeilyyn, kuten liikuntaan muutenkin, liittyy riskejä. Hyvillä turvajärjestelmillä ja oikealla toiminnalla riskit voidaan kuitenkin pitää vähäisinä. Huikian ratojen rakentamisessa ja toiminnassa noudatetaan Suomen standardoimisliiton standardia SFS 15567-1 ja 15567-2, jotka määrittelevät turvallisuusnormit seikkailuratojen rakenteelle ja turvallisuusvaatimuksille sekä niiden käyttövaatimukset. Ratojen kunto tarkastetaan säännöllisillä rutiineilla. Kiipeilyvarusteina käytämme tunnettujen kiipeilyvarustevalmistajien merkkituotteita, jotka tarkastetaan joka käyttökerran jälkeen. Kun asiakas vielä noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja annettuja ohjeita, voi radoilla kiipeillä huoletta.
Jos vain osa perheestä haluaa kiipeilemään, mitä muut voivat tehdä?
Puistoon on vapaa sisäänpääsy. Vasta kiipeilyradoille pääsy maksaa, koska henkilön pitää sitä varten vuokrata kiipeilyvarusteet. Perheenjäsenet voivat nauttia puistokahvilan antimista, liikkua maassa puiston alueella esimerkiksi ikuistamassa valokuviin tai videolle kiipeilevien perheenjäsenten seikkailut yläilmoissa. Kannustaminen ja tsemppaus tulevat varmasti tarpeeseen, joten tylsää ei ole maassakaan!
Voiko omilla kiipeilyvarusteilla tulla puistoon?
Ei voi. Huikia vastaa siitä, että puiston radoilla käytettävät varusteet täyttävät turvallisuusvaatimukset, joten emme voi hyväksyä muita kuin puiston omat varusteet, jotka läpikäyvät säännönmukaisen Huikian laatukontrollin
Mikä on sopiva varustus?
Sopiva vaatetus riippuu säätilasta. Seikkailuradoilla voi kiipeillä kesähelteellä ja pakkasella, kuivalla kelillä ja sateessa. Suosittelemme kelin mukaista ulkoiluvaatetusta ja ulkoilujalkineita tai lenkkareita. Suosittelemme käsiin hansikkaita. Voit myös ostaa ne edullisesti puistosta pääsylipun yhteydessä. Älä käytä roikkuvia vaatekappaleita, jotka voivat tarttua ratarakennelmiin (esim. kaulahuivi) tai korkeakorkoisia kenkiä. Pitkä tukka kannattaa myös laittaa kiinni. Mitään erityisvarustusta ei tarvita. Vaatetus ei joudu missään vaiheessa erityisen alttiiksi likaantumiselle, mutta koska radat on rakennettu elävien puiden varaan, on mahdollista, että vaatteisiin tulee jälkiä puista tai ratarakennelmista, joten erityisen herkkiä tai hankalasti puhdistettavia vaatekappaleita ei kannata käyttää.
Mitä tapahtuu jos ei uskalla tai jaksa edetä radoilla?
Jos voimat ehtyvät tai jännitys kasvaa liian isoksi kesken radan, kiipeilijä jää roikkumaan turvavaijerista turvavaljaiden varaan tai pyytää henkilökuntamme luokseen lavalle. Useimmilla radoilla pystyy valjaista roikkuessakin hinaamaan itsensä turvavaijeria pitkin seuraavalle tasanteelle, josta voi jatkaa eteenpäin. Jos henkilö ei pysty siirtymään, hän saa valvovan henkilökunnan paikalle, jolloin ohjaaja tulee laskemaan hänet turvallisesti laskuköyden avulla maahan.
Voiko polttareita tulla viettämään Huikiaan?
Kyllä voi, kunhan kaikki kiipeilemään tulevat ovat täysin selviä. Alkoholin vaikutuksen alaisena kiipeilyradoille ei saa mennä. Myöskään puiston alueella ei saa nauttia alkoholia, vaikka ei aikoisi kiipeilläkään. Juhlien kosteammat vaiheet on syytä jättää Huikiassa käynnin jälkeiseen aikaan.